Kijktips

Films

Armageddon.

(Michael Bay, 1998, VS). Onverwoestbaar patriottisme en voortdurende explosies kenmerken deze film van actiespecialist Bay waarin de aarde wordt bedreigd door de inslag van een meteoriet. Dwarse oliedriller Bruce Willis wordt de ruimte ingestuurd om het ding van binnenuit op te blazen. De film stelt eigenlijk nooit de vraag of het niet handiger zou zijn om astronauten op te leiden tot drillers, in plaats van drillers tot astronauten, maar biedt verder genoeg vermakelijke oneliners. SBS 6, 20.30-23.30u.

The Frighteners.

Peter Jackson, 1996, Nieuw-Zeeland/VS). Komische horrorfilm met liefde voor het genre van Jackson, bejubeld voor zijn Lord of the Rings-verfilmingen. Michael J. Fox speelt Frank Bannister, die sinds de dood van zijn vrouw spoken ziet. Met behulp van drie bevriende geesten probeert hij zich als spokenjager overeind te houden. RTL 7, 22.40-00.50u.

Informatief

Outback Wrangler.

Vierdelige docuserie. Krokodillen die vee doden, olifanten die oogsten vernielen, buffels op hol: helikopterpiloot Matt Wright zorgt ervoor dat dieren die echt voor grote problemen zorgen, naar een veilige omgeving worden verplaatst. Canvas, 18.00-19.00u.

Sport

Studio Sportzomer: London Late Night.

Tijdens de Spelen komt Sportzomer uit een ‘eigen’ studio in het Holland Heineken House in Londen. Met hoogte- en dieptepunten van de dag, en hoofdrolspelers en andere gasten aan tafel. Presentatie: Mart Smeets. Ned.1, 20.30-21.50u.

Olympische Spelen: London Live.

Dagelijks verslag van de Olympische Spelen. Met vanavond een liveverslag van de openingsceremonie. Nederland loopt met een kleine delegatie, voornamelijk met sporters die de eerste twee dagen niet in actie hoeven te komen. Presentatie: Henry Schut. Ned.1, 21.50-00.55u.