John Terry toch aangeklaagd voor racisme door FA

Voetballer John Terry wordt toch aangeklaagd voor racisme door de Engelse voetbalbond FA. Foto AFP / Will Oliver

De Engelse voetbalbond FA heeft Chelsea-aanvoerder John Terry vandaag toch aangeklaagd wegens het uiten van racistische beledigingen aan het adres van tegenstander Anton Ferdinand. Twee weken geleden sprak een rechtbank Terry juist vrij van hetzelfde vergrijp.

De FA zegt de bewijzen uit de rechtszaak te hebben meegewogen in de beslissing om Terry aan te klagen. Hij zou racistische taal hebben uitgeslagen richting verdediger Ferdinand van Queens Park Rangers tijdens een duel in oktober.

De zaak van de bond werd aangehouden gedurende het politieonderzoek naar Terry. Dat resulteerde uiteindelijk in een vrijspraak voor de Engelse international. De FA zegt dat Terry nog steeds voor Engeland kan uitkomen en geeft hem tot 3 augustus de tijd om te reageren op de beschuldigingen.

Chelsea nam Terry eerder zijn aanvoerdersband af.

    • Niels Posthumus