Handig: systeem om baby’s uit loeihete auto’s te redden

Elke zomer doen dezelfde verschrikkelijke verhalen de ronde over onoplettende ouders en baasjes. ‘Hitte wordt vergeten baby fataal.’ ‘Hond komt om het leven in snikhete auto.’ Een groepje studenten heeft de oplossing.

Een aangepast zitje, voorlopig alleen voor kleine kinderen. De studenten aan het Vrij Technisch Instituut in Veurne ontwikkelden een vrij eenvoudig, maar daadkrachtig systeem waarbij temperatuursensoren actief blijven staan zolang het kind in het stoeltje zit vastgesnoerd.

Mocht de chauffeur voor een boodschap de auto achterlaten en het kind door de hitte gekweld worden, dan slaan de sensoren alarm. In het geval van het prototype een behoorlijk opvallende piep. Opvallend genoeg om toevallige passanten in de bres te laten springen.


    • Dirk Wijnand de Jong