Gunther en zijn trouwe auto Otto reizen al 23 jaar de wereld over

Het verhaal van Gunther Holtorf is een bijzonder verhaal. Sinds de val van van de Berlijnse muur rijdt de Duitser met zijn haast antieke Mercedes G-klasse, lieflijk tot Otto gedoopt, de hele wereld over.

Het aanvankelijke plan was om samen met zijn vrouw Christine van Duitsland naar Afrika te rijden, een eenmalige droomreis dus, maar 23 jaar later is die reis nog steeds niet ten einde. Gunther, rijk geworden in de luchtvaartbranche, en zijn echtgenote raakten verzeild in bijzondere bestemmingen als Alaska, Zimbabwe en Noord-Korea.

Bekijk hier de fotodocumentaire over het bijzondere leven van Gunther:

In 2010 overlijdt zijn wederhelft, zijn reismaatje. Maar aan stoppen denkt Gunther niet. Christine had de nadrukkelijke wens dat hij zijn reis zou voortzetten. Vorige maand kwam Gunter, inmiddels 74 jaar oud, aan op zijn tweehonderdste bestemming en tikte de kilometerteller bijna de achthonderdduizend aan.

Maar het einde lijkt toch in zicht. De bejaarde wereldreiziger houdt het volgend jaar voor gezien. Gunther stopt met reizen en Otto vindt zijn rustplaats in het Mercedes-museum in Stuttgart.