Film uitgesteld na schietpartij in bios Aurora

Warner Bros. heeft de release van Gangster Squad uitgesteld tot januari 2013, omdat scènes uit de film lijken op de schietpartij in de bioscoop in de Amerikaanse stad Aurora vorige week vrijdag. In de climax van het misdaaddrama worden bezoekers van een bioscoop neergeschoten. Sean Penn en Ryan Gosling spelen de hoofdrollen in de film, die zich afspeelt in de jaren 40 en 50. Waarschijnlijk zal Gangster Squad opnieuw worden gemonteerd en worden nieuwe scènes opgenomen. Een woordvoerder van Warner Bros. wilde niet reageren op de vraag hoe de film precies wordt aangepast. Omdat het om een cruciale scene gaat zal het opnemen van nieuwe scenes een dure aangelegenheid zijn. De trailer van de film, die al in bioscopen te zien was, is teruggetrokken. Het is de tweede keer dit jaar dat een film van de grote studio’s wordt aangepast vanwege het nieuws. De film The Neigborhood Watch werd aangepast na de moord op een zwarte tiener in Florida door een lid van de buurtwacht. Ook de titel werd veranderd. (AP, Reuters)