Facebook vaag over strategie

Beleggers reageerden gisteren gemengd op de eerste resultaten van Facebook sinds de beursgang in mei. Ze waren verheugd over de stijging van de omzet, maar hadden meer duidelijkheid verwacht over de toekomststrategie van het bedrijf.

’s Werelds grootste sociale netwerk zag zijn omzet een kwart stijgen, tot 1,18 miljard dollar (966 miljoen euro). Het maakte echter in het tweede kwartaal een verlies van 157 miljoen dollar, vooral ten gevolge van eenmalige kosten om vroege investeerders uit te kopen na de beursgang. Die verliep desastreus, vanwege problemen bij Nasdaq.

Het aantal gebruikers dat minstens één keer per maand Facebook bezoekt, bleef stijgen, tot 955 miljoen. De winst per aandeel was 0,12 dollar. De koers van Facebook daalde onder 24 dollar, bij een introductieprijs van 38 dollar. Facebook wil vooral meer geld verdienen aan mobiele gebruikers met smartphones. Hun aantal stijgt snel, maar de mobiele verdiensten blijven achter.