Facebook maakt 157 miljoen dollar verlies in eerste kwartaal na beursgang

Facebook heeft in de eerste maanden na de beursgang een fors verlies geleden: 157 miljoen dollar (128 miljoen euro). Dat heeft het internetbedrijf gisteravond na de beurssluiting bekendgemaakt. Het verlies wordt voornamelijk veroorzaakt doordat het bedrijf vroege investeerders moest uitkopen na de beursgang in mei. Facebook boekte een omzet van 1,18 miljard dollar. Dat is iets beter dan analisten hadden verwacht. In dezelfde periode vorig jaar had Facebook een omzet van 894 miljoen dollar.

Zonder bijzondere posten zoals de kosten van de beursgang komt de winst uit op 12 cent per aandeel. Dat komt precies overeen met de voorspelling van analisten. Als Facebook slechter had gepresteerd was het aandeel fors gedaald, was de verwachting. Beleggers vreesden opnieuw een slecht resultaat na de desastreuze beursgang in mei. Toen haperden systemen van de Nasdaq.

Eind juni had Facebook 955 miljoen gebruikers die minstens een keer per maand het netwerk bezochten. Dat is 29 procent meer dan een jaar eerder. Circa 552 miljoen gebruikers zit dagelijks op Facebook, een stijging van één derde. Per maand maken 543 miljoen mensen gebruik van de mobiele apps van Facebook. Facebook maakte bekend dat het bedrijf zogenoemde sponsored stories gaat opnemen in de tijdlijn van mobiele gebruikers. Die zouden dat niet erg vinden, stelt het bedrijf. NRC