Een beetje zenuwachtig

Bram Fidder (19) is Amsterdams jongste housetalent. Morgen draait hij voor het eerst op Welcome to the Future-festival in Amsterdam.

Hoe ziet je zomer eruit?

Elke week heb ik wel twee of drie optredens, meestal in clubs. Over een paar weken draai ik op Malta, dan nog een paar keer in Duitsland. Ik heb bijna geen weekend meer vrij. De grote festivals boeken vooral namen die al langer bekend zijn. Dus ik ben wel een beetje zenuwachtig voor zaterdag. Het is de eerste zomer dat ik echt meedraai. Vorige zomer was ik er nog helemaal niet zo mee bezig. Het is echt een hele grote eer.

Hoe ben je zo jong al zo ver gekomen?

Ik ben er de hele dag mee bezig. Ik ben echt een freak. Thuis, achter de pc of met vrienden in de platenzaak. Die pareltjes vinden, daar ben ik wel goed in, denk ik. Met produceren begon ik via het vriendje van mijn zus. Die woonde in Amsterdam, in een kraakpand met studio. Daar hebben we dagen lang alleen maar beats gemaakt. Zeventien was ik toen. Maar eigenlijk weet ik al mijn hele leven dat ik volledig voor de muziek ga. Ik drum al twaalf jaar, was ook toegelaten op het conservatorium, maar daar hebben mijn ouders een stokje voor gestoken. Eerst heb ik journalistiek gestudeerd, toen media- en informatiecommunicatie. Nu ga ik helemaal voor de muziek. Mijn ouders vinden het oké, ze zien dat het goed gaat. Mijn vader komt ook morgen.

Wat maakt een festival?

De sfeer moet goed zijn. Die is goed als iedereen helemaal in de muziek zit. Laatst was ik bij een openluchtfestival van Watergate ( club in Berlijn, red.). Toen ging het ineens heel erg hard regenen. Er werd een vel over het publiek gegooid en het publiek danste gewoon door! Dan is de sfeer goed.

Naar welke acts kijk je zelf uit?

Seth Troxler, Solomun. Er komen heel veel vette acts, het is totaal geen commerciële line up. Het festival heeft ook de perfecte grootte, 14.000 man. Als ik eerlijk ben, kijk ik ook erg uit naar de after in Studio 80. Er komen allerlei grote namen en ik mag de eerste drie uur doen.

Kijk voor meer informatie op welcometothefuture.nl