Castaignos nieuwe spits van Twente - Vlaar alsnog naar Aston Villa

Luc Castaignos, nog in zijn tijd bij Feyenoord. Foto Hollandse Hoogte / Jiri Buller

FC Twente staat op het punt om Luc Castaignos over te nemen van Internazionale. De eredivisionist heeft een akkoord bereikt met de speler zelf en is op enkele details na ook rond met de Italianen. De zaakwaarnemer van Castaignos verwacht dat de transfer vandaag nog wordt afgerond.

Twente betaalt naar verluidt zes miljoen euro voor Castaignos, voor wie een contact klaarligt voor vier seizoenen. De 19-jarige aanvaller kwam afgelopen seizoen bij Inter slechts zelden in actie. Het jaar daarvoor kende hij met vijftien doelpunten in 34 duels zijn doorbraak bij Feyenoord.

Als de transfer vrijdag wordt beklonken, is Castaignos speelgerechtigd in de derde voorronde van de Europa League tegen Mlada Boleslav uit Tsjechië. Zaakwaarmer Karim el Atmani laat weten:

“De clubs hebben vandaag nog contact gehad en Inter is bereid om mee te werken. Ik verwacht dus geen problemen.”

Twente versterkte de aanvalslinies vorige week al met de van Ajax overgenomen Dmitry Bulykin. Daar staat het vertrek tegenover van Luuk de Jong, die in Duitsland voor Borussia Mönchengladbach gaat voetballen.

Vlaar toch naar Aston Villa

De overgang van international Ron Vlaar van Feyenoord naar Aston Villa gaat alsnog door. Dat meldt de Rotterdamse club op zijn website. De verdediger tekent bij de Premier Leagueclub een contract voor drie seizoenen. De transfer leek vorige week nog af te ketsen omdat Villa geen contact meer met Vlaar opnam.

Aston Villa betaalt naar verluidt een bedrag van vier miljoen euro voor de aanvoerder van Feyenoord. Vlaar speelde zeven jaar voor de Rotterdammers. Hij wordt maandag gekeurd door de club uit Birmingham.Feyenoord moet het dinsdag dus zonder de international stellen in het duel in de derde voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev.

Technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel noemt het vertrek van de aanvoerder een groot verlies en ontzettend jammer.

“Ron was een boegbeeld van deze club. Feyenoord zal zijn ervaring en leiderschap missen. Hij heeft zeven jaar zijn ziel en zaligheid gegeven voor de club, daarom gunnen we hem deze stap van harte.”

Van Geel gaf aan dat Feyenoord Vlaar niet kon behouden.

“Door de wispelturige houding van Aston Villa was algemeen bekend geworden dat er een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract stond. Nu Ron overeenstemming heeft bereikt met Aston Villa, heeft de club ook bevestigd dat zij tegemoet willen komen aan wat wij maximaal voor hem kunnen vragen. Zakelijk gezien hebben we ons daar dus bij neer te leggen.”

Vlaar speelde vanaf het seizoen 2005/2006 voor Feyenoord. Hij was overgekomen van AZ waar hij twee seizoen actief was. De centrale verdediger groeide in Rotterdam uit tot een volwaardig international. Hij speelde 132 duels voor de Rotterdammers waarin hij acht keer scoorde.

    • Niels Posthumus