Badr Hari twee weken langer vast - tweede verdachte opgepakt

Tegenstanders zijn voor Badr Hari niet zomaar tegenstanders. Ze zijn regelrechte vijanden. “Elke tegenstander wil me terugsturen naar de armoede." Foto Hollandse Hoogte / Pim Ras

Kickbokser en verdachte in de Sensation-mishandelingszaak Badr Hari blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris heeft vandaag op verzoek van het OM besloten zijn hechtenis met twee weken te verlengen.

In de zaak tegen de zware mishandeling van de 39-jarige miljonair Koen Everink tijdens dancefeest Sensation is naast Hari ook een tweede verdachte aangehouden. Dat gebeurde maandag op het vliegveld van Eindhoven. Het zou gaan om een 34-jarige Eindhovenaar. Beiden zitten vast op verdenking van poging tot doodslag.

Voormalig K1-wereldkampioen Hari heeft ook een tweede aangifte aan zijn broek hangen. Een jaar eerder zou hij de eigenaar van Club Air aan het Rembrandtplein in Amsterdam hebben mishandeld. Die deed in eerste instantie geen aangifte, maar stapte uiteindelijk alsnog naar de politie toen hij hoorde van de mishandeling van Everink.

Badr Hari werd in 1984 geboren in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost. NRC-verslaggever Mark Hoogstad schreef eerder deze week:

Hari senior, zelf ooit amateurbokser, stuurde zijn oudste zoon naar een kickboksschool, toen die als zevenjarige na een ruzie op straat met een bloedende vinger thuiskwam. Van uithuilen kon geen sprake zijn, vertelde Hari jaren later in Het Parool. “Als ik niet ging trainen, sloeg mijn pa me met een paraplu waar iedereen bij stond en dan dacht ik: shit man, je zet me voor schut.” Onder leiding van kickbokstrainer Thom Harinck groeide Hari uit tot een gevreesde mastodont tussen de touwen, bijgenaamd The Golden Boy. Het vwo maakte hij niet af. De vechtsport verschaft hem geld, roem en status. Zijn tegenstanders zijn niet zomaar tegenstanders, maar regelrechte vijanden, zo onthulde hij. “Elke tegenstander wil me terugsturen naar de armoede.”