Ambassadeur Venezuela in Kenia door wurging om het leven gekomen

De Venezolaanse plaatsvervangend ambassadeur in Kenia, Olga Fonseca Jimenez, is dood gevonden in haar residentie in Nairobi. De Keniaanse politie maakte vandaag bekend dat zij door wurging om het leven is gekomen.

Fonseca arriveerde 15 juli in Kenia om Gerardo Carillo-Silva te vervangen. Die had de benen genomen nadat drie mannelijke medewerkers een aanklacht tegen hem hadden ingediend wegen seksuele intimidatie. Ngure Mbugua, die de drie mannen bijstaat sinds die bij de politie geen gehoor kregen, verklaart dat Fonseca na haar aankomst eiste dat de mannen hun aanklacht tegen haar voorganger zouden intrekken.

In een later gesprek tussen Fonseca, haar advocaat en Mbugua stond zij erop de drie medewerkers te ontslaan. Toen haar advocaat meldde dat zij een contract hebben, zei zij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Caracas om hulp te vragen.

De Keniaanse politie heeft inmiddels een onderzoek gestart en heeft ook de drie mannen naar de dood van Fonseca gevraagd.

    • Dirk Wijnand de Jong