Zodra ik vrij ben, ren ik een tent in

Roosmarijn Reijmer is dj voor Radio 3FM, waar ze elke werkdag vanaf 22.00 uur 3voor12 Radio presenteert. Dit jaar was ze al reporter op Pinkpop en was ze te horen vanaf Werchter. Op Lowlands zal ze verslag doen voor Radio 3FM en de tv-uitzendingen op Nederland 3. Ze „kan zo de hele Lowlandsbijlage wel vullen met tips”.

Terwijl de bezoekers feesten, dansen en drinken, moet jij werken. Welk voordeel heb jij als verslaggever?

„Ik mag komen op plekken waar bezoekers niet mogen komen. Ik vind het mooi om de schakel te zijn en de artiesten vragen te stellen die we allemaal willen weten.”

Mis je dan niet het door de modder lopen in je oude broek en het in het gras hangen?

„Er gaat niks boven met je vrienden uren op de Alpha-heuvel liggen en een beetje kletsen over wie het volgende biertje gaat halen. Daarom ga ik ook nog naar andere festivals, echt voor m’n plezier, zoals Into The Great Wide Open.”

Heb je zelf nog wel tijd en energie om af en toe een tent en vooral het nachtleven van Lowlands in te duiken?

„Ja natuurlijk, wat dacht jij dan! Zodra ik even vrij ben ren ik de tent in, de menigte in. Het dansprogramma is erg sterk dit jaar. Zondag kun je je tent wel opslaan in de Bravo, want dan is alles wat er speelt wel goed.”

Gaan jullie nog iets bijzonders doen met 3FM en/of voor televisie?

„Jazeker. Ik had een tijdje terug Dario Fo, het koor van The Kyteman Orchestra, in de uitzending. Zij zongen toen a capella Bangarang van Skrillex. Dat was zo’n succes dat Skrillex het zelfs op hun eigen Facebookpagina zette. Nu willen wij een ontmoeting regelen tussen Skrillex en het koor, met als doel ze samen op te laten treden. Geen idee of dat haalbaar is, maar we gaan het in elk geval proberen.”

Tijd voor al die tips. Naar welk optreden kijk jij het meeste uit?

„Django Django! Die weten hoe je een feestje moet bouwen. Ik was in maart bij South By South West (het grootste showcasefestival ter wereld, in Austin) en zij waren echt dé verrassing van het festival. Een goede, frisse kruising tussen dance en pop met echte instrumenten, waarbij je niet stil kunt blijven staan. De boekers van Lowlands waren er ook en hebben meteen een bod gedaan.”

Goed, Django Django duidelijk op één dus. Maak de top-3 eens compleet.

„Op twee Ed Sheeran. Hij kan in zijn eentje, met alleen een samplemachine en een gitaar, binnen een kwartier 10.000 mensen fan maken. Ik heb hem gezien op Werchter en niet alleen de meisjes, ook hun vriendjes vonden het goed. Die jongen heeft zo veel talent, hij kan die tent makkelijk aan. Dat gaat echt leuk worden.

Nobody Beats The Drum en Dope D.O.D. zet ik dan gedeeld op drie. Omdat ze beiden bekender zijn in het buitenland dan in Nederland, maar nog steeds zó blij zijn dat ze op Lowlands mogen spelen. En ik zeker weet dat ze er alles aan doen om dat een fantastisch optreden te maken.”

Welke band hoeft wat jou betreft niet te komen?

„The Shins. Ze maken heel mooie muziek, maar live is er geen toegevoegde waarde. Ik heb ze dit jaar gezien en dat was een tegenvaller – en ook hun eerdere optreden op Lowlands was een dooie boel. Supersaai en ze zijn er alleen voor zichzelf. Ze zeggen niks, niet eens gedag. Kom je helemaal naar dat optreden, kan er niet eens een ‘leuk dat je er bent’ vanaf.”

Tot slot nog een danstip?

„Ja, Knife Party. Voor energie moet je daarheen. Het is een sideproject van Pendulum. Het is kleiner dan Skrillex maar een beetje dezelfde show, alleen mogelijk nog harder en nog lomper. Dat is echt een uur lang handjes in de lucht.”

    • Hanneke Rietberg