Onafhankelijk onderzoek naar asbestproblemen Kanaleneiland

Nederland, Utrecht, 25-7-2012. Foto Maarten Hartman. Asbest in woningen van Mitros in de wijk Kanaleneiland. Na afloop van een comissievergadering in het Utrechtse stadhuis overleggen enkele bewoners met Mitros directeur Rob Rotscheid( uiterst rechts ) en loco-burgemeester Gilbert Isabella ( op de rug gezien, naast de Mitros directeur ). Foto Hollandse Hoogte / Maarten Hartman

De gemeente Utrecht laat een onafhankelijk onderzoek doen naar de manier waarop de gemeente is omgesprongen met de asbestproblemen in de wijk Kanaleneiland.

Dat zei burgemeester Aleid Wolfsen vanmiddag op een persconferentie in Utrecht. Het beleidsteam dat zich bezighoudt met de problematiek heeft tot dit onderzoek besloten. De opdracht moet nog worden geformuleerd, schrijft persbureau Novum.

Wolfsen neemt leiding van loco-burgemeester over

Afgelopen zondag en maandag werden ongeveer driehonderd bewoners van flats en eengezinswoningen geëvacueerd, omdat tijdens de renovatie van een flatgebouw het gevaarlijke spuitasbest was aangetroffen. Zij zijn ondergebracht in vier hotels waar vertegenwoordigers van het Rode Kruis, slachtofferhulp, een arts en wooncorporatie Mitros aan hen beschikbaar zijn gesteld.

Bewoners mogelijk volgende week weer naar huis

Wolfsen keerde gisteren terug van vakantie en bezocht de bewoners van de ontruimde woningen. Volgens de burgervader heeft locoburgemeester Gilbert Isabella hem inmiddels goed geïnformeerd en neemt Wolfsen nu de taken over op zoek naar een oplossing bij de problematiek.

Naar verwachting kunnen de ongeveer driehonderd bewoners op zijn vroegst in de loop van volgende week naar huis.

    • Hans Klis