Winst Randstad bijna gehalveerd door problemen in Europa

Nederland, Amsterdam, 17-02-2011, Vestiging van Randstad uitzendbureau op de Admiraal de Ruyterweg. Foto Olaf Kraak Vestiging van Randstad uitzendbureau op de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam. Foto Olaf Kraak / Hollandse Hoogte

Uitzendconcern Randstad heeft in het tweede kwartaal in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder zijn winst met bijna de helft zien krimpen naar 36,5 miljoen euro. Oorzaak is de krimpende Europese markt.

Door sterke groei in de Verenigde Staten dankzij een overname steeg de omzet wel met tien procent naar 4,3 miljard euro. In Nederland daalde de omzet met drie procent. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde tweedekwartaalcijfers van Randstad.

Topman Ben Noteboom in een commentaar:

“We zien nog steeds een verdeeld beeld in een onzekere omgeving, gekarakteriseerd door groei in Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika en een geleidelijke vertraging in Europa.”

Vooruitkijkend laat Randstad weten dat Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika blijven groeien, terwijl er in Europa sprake blijft van een aanhoudend geleidelijke verzwakking. De eerste weken van juli wijzen op een zwakkere trend dan in het tweede kwartaal, aldus Randstad.

    • Marije Willems