Weer

Gisteren werd het in Limburg en in de Achterhoek 30 graden. Als het vandaag en morgen opnieuw tropisch warm wordt, kunnen we spreken van een lokale hittegolf.

Vandaag zorgde een klein hogedrukgebied boven de Noordzee opnieuw voor zon en warmte. Met een wind uit het noorden werd het op de Wadden en langs de noordkust van Groningen en Friesland minder warm.

Vanavond en vannacht verlopen helder en lang warm. Uiteindelijk daalt de temperatuur tot 15 graden, in het noorden 12 graden. Ook morgen wordt een zonnige en warme dag. In de avond worden regen- en onweersbuien verwacht. Tot die tijd schijnt de zon en wordt het met een zwakke wind 25 tot 30 graden in het zuiden en oosten van het land. In het zuiden kan het in de namiddag al gaan regenen of onweren, mogelijk met flinke windstoten.

In de avond en nacht naar zaterdag krijgt het hele land met regen en onweer te maken. Plaatselijk kan er meer dan 20 ml vallen. De onweersbuien verdrijven de warmte. Vanaf zaterdag bevinden we ons weer in koele lucht. Buien trekken in de ochtend naar Duitsland. ’s Middags en zondag komt vanuit het westen de zon weer te voorschijn. Het is een stuk frisser met maxima rond 19 graden.