Opinie

Scootmobiel

Op een mooie avond rijd ik terug naar mijn huis in Amsterdam. Onderweg haal ik een luidkeels zingende, bejaarde man op een scootmobiel in. Bij een van de weinige stoplichten in Amsterdam waar ook fietsers wachten op groen, besluit deze man door rood te rijden in het sukkeldrafje dat een scootmobiel eigen is. Het stukje

Op een mooie avond rijd ik terug naar mijn huis in Amsterdam. Onderweg haal ik een luidkeels zingende, bejaarde man op een scootmobiel in. Bij een van de weinige stoplichten in Amsterdam waar ook fietsers wachten op groen, besluit deze man door rood te rijden in het sukkeldrafje dat een scootmobiel eigen is. Het stukje is echter bergaf en de man lijkt de controle te verliezen: hij leunt volledig op zijn linkerwielen en lijkt om te vallen. Als ik na het groene lichtsignaal de nog even lawaaierige man nader, kijkt hij achterom, recht in mijn ogen en zegt: „Don’t try this at home!”

Joost Lina