Schiphol bereidt zich voor op topdrukte morgen

Nederland, Amsterdam, 13-07-2012 OP SChiphol heerste weer topdrukte. Foto Marco Okhuizen / Hollandse Hoogte
Nederland, Amsterdam, 13-07-2012 OP SChiphol heerste weer topdrukte. Foto Marco Okhuizen / Hollandse Hoogte Entertainers houden vertrekkende reizigers bezig op Schiphol, 13 juli 2012 . Foto Hollandse Hoogte / Marco Okhuizen

Schiphol maakt zich op voor een van de drukste dagen van het jaar. Morgen worden over de gehele dag ongeveer 177.000 reizigers verwacht.

De luchtverkeersleiders krijgen hun handen vol aan het begeleiden van ruim 1300 vluchten, schrijft persbureau Novum. De drukte wordt niet alleen veroorzaakt door mensen die op vakantie gaan, maar ook door reizigers die van vakantie terugkeren. Om de grote drukte op te vangen zet Schiphol extra personeel in om de reizigers te begeleiden. De marechaussee is gevraagd hetzelfde te doen.

Luchtvaartmaatschappijen is daarnaast ook verzocht alle balies open te houden. De luchthaven voert verder twee keer per dag overleg om de drukte in goede banen te leiden en te kijken waar eventuele knelpunten zitten. Reizigers moeten rekening houden met langere wachttijden, schrijft de luchthaven op zijn site. Schiphol adviseert vakantiegangers daarom op tijd te komen.

Het verwachte aantal reizigers van 177.000 is geen record voor Schiphol. Dat werd vorig jaar op 29 juli neergezet toen de luchthaven 178.000 mensen te verwerken kreeg. In heel juli, augustus en september reizen ongeveer 14,8 miljoen mensen via Schiphol.

    • Hans Klis