Olympisch kampioenen lipdubben erop los

Binnen de muren van het olympisch dorp is het goed toeven. Tussen het leveren van topprestaties door zetten de atleten maar wat graag de bloemetjes buiten.

Natuurlijk zijn de Olympische Spelen voor sporters een serieuze zaak. Jarenlang wordt alles uit de kast gehaald om die ene plak in de wacht te slepen. Maar zo’n uitje, vaak mijlenver van huis, voelt stiekem ook wel een beetje als vakantie.

Naast de vele romantische intermezzo’s die de atleten, gehuwd of niet, in het dorp beleven, wordt er graag gedonderjaagd. Zo heeft het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam, houder van het olympisch goud, de kans aangegrepen om een potje ouderwets te lipdubben. Een beetje karig, dat wel, want het niveau van bijvoorbeeld de cheerleaders van Miami Dolphins wordt bij lange na niet gehaald.

In de video zien we de Amerikaanse damesvoetballers, onder wie ook deugniet Hope Solo wat onhandig ronddartelen. Dit keer niet op Call Me Maybe, het lipdubnummer aller lipdubnummers, maar op de ietwat verjaarde klanken van Miley Cyrus’ Party In The U.S.A. Zal het optimisme de voetballende dames aan een nieuwe overwinningen helpen?

    • Dirk Wijnand de Jong