Leer fotograferen en poseren

Tijdens de fotografieworkshop in het Fotografiemuseum Amsterdam leer je niet alleen hoe je een mooi portret maakt vanachter de camera. Je kunt er ook leren hoe je het beste kunt poseren voor een echte glamourfoto.

1 augustus, 13 uur. FOAM, Amsterdam. www.foam.nl

Schepnettensafari

Tijdens de Wilde Zomer Weken in ’s-Graveland is er deze zomer elke woensdag een Schepnettensafari bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Een natuurgids helpt je met een schepnet op zoek te gaan naar waterdiertjes.

25 juli, 14 uur. Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland. www.natuurmonumenten.nl

Kinderparade

Op de rondreizende Parade voor volwassenen is tegelijkertijd ook een Kinderparade. Er zijn verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen. Maar er is ook een zwierige zweefmolen, een poffertjeskraam waar je zelf poffertjes mag bakken, een Silent Disco waar je met een koptelefoon op je oren staat de dansen en een masterchef van wie je goed kunt leren koken.

t/m 5 augustus. Moreelsepark, Utrecht. www.deparade.nl