Kortkolom sport

Vechtsporter Badr Hari meldt zich bij politie

Rotterdam. Vechtsporter Badr Hari is gisteravond aangehouden, nadat hij zich vrijwillig had gemeld bij de politie in Amsterdam. De 27-jarige kickbokser wordt verdacht van betrokkenheid bij twee mishandelingen. Hij zou vandaag worden verhoord. Tegen hem is onder meer aangifte gedaan door zakenman Koen Evering die begin deze maand werd gemolesteerd in een skybox tijdens een dancefeest in de Arena. De reisondernemer wees Hari aan als een van zijn belagers. Hari verbleef de afgelopen dagen in het buitenland. Hij ontkent geweld te hebben gebruikt. Volgens zijn advocaat heeft hij volledige medewerking toegezegd aan het politieonderzoek. (NRC)

AZ en CSKA Moskou eens over Rasmus Elm

Alkmaar. Rasmus Elm (24) vertrekt vrijwel zeker naar CSKA Moskou. De voetballer van AZ moet alleen nog medisch worden gekeurd. „Het zou mij verbazen als zijn transfer naar CSKA niet doorgaat”, liet AZ-directeur Toon Gerbrands weten op Twitter. Om blessures te voorkomen, werd Elm gisteren buiten de selectie gelaten in het oefenduel met Istanbul BB Sport dat AZ met 4-1 won. De Zweedse international zal nu niet gaan samenspelen met zijn broer Viktor Elm, die dit seizoen nieuw is in de selectie van trainer Verbeek. (NRC)

Belg Kompany tot 2018 bij Manchester City

Londen. Vincent Kompany heeft voor zes jaar bijgetekend bij Manchester City. Dat meldde de Engelse voetbalclub vanmorgen. De 26-jarige Belg, die sinds 2008 bij City speelt, leidde de club afgelopen seizoen als aanvoerder naar de eerste landstitel in 44 jaar. „Als je het ergens goed hebt, is er geen reden elders te kijken”, verklaarde de verdediger, die 127 duels en zes doelpunten in de Premier League achter zijn naam heeft staan. Eerder speelde de 47-voudig international drie seizoenen voor Hamburger SV en Anderlecht, waar hij op zijn zeventiende debuteerde. (NRC)

Argentijn Cvitanich van Ajax naar Franse Nice

Amsterdam. Ajax heeft Dario Cvitanich verkocht aan Olympique Nice. Dat meldde de Amsterdamse club gisteren. De Argentijnse aanvaller, die zwaar op de begroting drukte, had nog een contract tot 2013. Hij kwam in 2008 van het Argentijnse Banfield naar Amsterdam en speelde sindsdien 42 duels voor Ajax en scoorde dertien keer. Cvitanich verwierf nooit een basisplaats in Amsterdam. In 2010 werd hij verhuurd aan Pachuca uit Mexico. Het afgelopen seizoen huurde Boca Juniors hem van Ajax. (Novum)

Van Gerwen gooit in Blackpool negendarter

Blackpool. Darter Michael van Gerwen heeft gisteren de kwartfinales bereikt op het World Matchplay in Blackpool. De 23-jarige Brabantse darter deed dat op een spectaculaire manier: hij gooide in de negende leg een negendarter (180, 180 en 141 op dubbel 12). Hij versloeg de Engelsman Steve Beaton met 13-9. Van Gerwen is de vierde darter die op het toernooi in Blackpool een negendarter gooit. Raymond van Barneveld, Phil Taylor en John Part gingen hem voor. Door de snelst mogelijk uitgooi verdiende hij een bonus van omgerekend 6.350 euro. (NRC)

Tennisverlies Sijsling bij proftoernooi in LA

Los Angeles. Tennisser Igor Sijsling is er niet in geslaagd de kwartfinale van het ATP-toernooi in Los Angeles te bereiken. De Nederlander verloor vannacht in twee sets van de als tweede geplaatste Amerikaan Sam Querrey: 6-2 en 6-2. (Novum)