Kijktips

Films

John Q.

(Nick Cassavetes, 2002, VS) John Q. Archibald (Denzel Washington) gijzelt een chirurg, nadat hij te horen heeft gekregen dat zijn verzekering geen harttransplantatie voor zijn zoontje dekt. Op een enkeling na heeft hij met de gijzeling eigenlijk iedereen mee. Maar deze aanklacht tegen afgekalfde Amerikaanse gezondheidszorg wil uiteindelijk vooral een stervehikel zijn, waarbij nuances al snel ondergesneeuwd raken. Ook met James Woods, Anne Heche en Robert Duvall. Net 5, 20.30-22.50u.

Superman Returns.

(Bryan Singer, 2006, VS). Onze held keert terug op aarde na een langdurig bezoek aan de resten van zijn thuisplaneet Krypton. De wereld, post 9/11, is compleet veranderd. Zo ontdekt Superman dat zijn droomvrouw Loïs Lane niet bij de pakken heeft neergezeten in de tijd dat hij weg was. Ze heeft een zoontje en ontving de Pulitzerprijs voor het artikel Why the World doesn’t Need Superman. De rest van de film kan opgevat worden als het antwoord op haar stuk. Met een heerlijk schmierende Kevin Spacey als aartsvijand Lex Luthor. Veronica, 20.30-23.25u.

Informatief

Metropolis.

Buitenlandrubriek neemt deze week een kijkje in het leven van de zwaarlijvige wereldburger. Iedereen weet dat fastfood ongezond is, maar in Amerika eten ze er geen burger minder om. In restaurant de Heart Attack Grill in Las Vegas zijn ze de schaamte voorbij en eerder trots op de vetste burgers van het land. Big Mike krijgt er gratis maaltijden omdat hij meer dan 160 kilo weegt. Ned.3, 20.55-21.35u.

Le peuple des oceans.

Vierdelige documentaire serie van Jacques Cluzaud en Jacques Perrin over de dieren in de oceanen. De aflevering vanavond gaat over koraalriffen. De spectaculaire constructies worden door de kleine koraalpoliepen gebouwd en herbergen tal van dieren. Canvas, 21.20-22.15u.