Ik vermaak me prima hier

Nederland, Utrecht, 25-7-2012. Foto Maarten Hartm,an. Asbest in Stanleylan inn de wijk Kanaleneiland. Bewoners verblijven in Hotel Mitland. Ruben Schilder
Nederland, Utrecht, 25-7-2012. Foto Maarten Hartm,an. Asbest in Stanleylan inn de wijk Kanaleneiland. Bewoners verblijven in Hotel Mitland. Ruben Schilder

Ruben Schilder (20).

„Ik las op mijn telefoon dat de straat was afgezet. Ik woon in een woning tegenover de flat, maar ik kon mijn huis niet meer in. Ik heb me meteen ingeschreven voor een hotel hier in de stad. Mijn huisgenoot was later en die zit nu in een hotel in De Bilt.

Ik had m’n laptop gelukkig bij me, mijn moeder en zus hebben maandag nog wat spullen opgehaald: mijn paspoort, wat onderbroeken en een Ajax-sjaal. Ik heb net een nieuwe baan, en wilde daar geen vrij voor nemen. Ik vermaak me prima hier. Er is een sauna en een binnenzwembad. Deze hotelkamer is groter dan mijn eigen kamer. Voor mij is het ook makkelijk, ik heb geen kinderen.

In augustus ga ik samenwonen met mijn vriendin in Zuilen. Ik hoop dat dat allemaal op tijd lukt.”

    • Geertje Tuenter