Evacuaties vanwege rook na grote brand in Gelders veevoerbedrijf

Een brand bij een veevoerbedrijf in het Gelderse Kilder heeft zich afgelopen nacht over zestien silo’s verspreid. Vanwege de rook moesten de bewoners van het perceel en een nabijgelegen woning worden geëvacueerd, zo meldde de politie.

Foto Twitter / @debbyelfrink

Een brand bij een veevoerbedrijf in het Gelderse Kilder heeft zich afgelopen nacht over zestien silo’s verspreid. Vanwege de rook moesten de bewoners van het perceel en een nabijgelegen woning worden geëvacueerd, zo meldde de politie.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur aan de Molenweg oversloeg op een woning en een bedrijfspand. De brand ontstond in een schuur op het perceel en werd een halfuur voor middernacht opgemerkt, meldt persbureau Novum vanochend. De straatbewoners werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rook. Er zijn geen hoge concentraties schadelijke stoffen gemeten.

Rond drie uur was de brand onder controle. Het nablussen kan volgens de politie nog een lange tijd duren. Een brandweerman moest volgens Omroep Gelderland stoppen met blussen nadat hij rook had binnengekregen. Ook zouden zich stofexplosies hebben voorgedaan. De brand trok volgens de omroep veel toeschouwers.

Twitter avatar poloudeijssel Politie OIJ Nog steeds aanwezig bij de #brand in #Kilder. De afzettingen blijven vooralsnog gehandhaaft. (RH)

    • Pim van den Dool