Erdogan: Assad maakt aanstalten om op te stappen

Volgens de Turkse premier Erdogan staat buurland Syrië aan de vooravond van een 'nieuw tijdperk'. Foto AP / Burhan Ozbilici

De Syrische president Assad en zijn volgelingen maken aanstalten om op te stappen. De Turkse premier Erdogan laat weten dat er voorbereidingen worden getroffen voor ‘een nieuw tijdperk’.

Erdogan gaf tijdens een persconferentie tevens aan bereid te zijn stappen te ondernemen tegen terroristische groeperingen in het noorden van Syrië, mocht de situatie daarom vragen. Daarmee verwijst hij naar Koerdische militanten die in het buurland verblijven.

‘We staan terroristische groepen niet toe kampen op te zetten in het noorden van Syrië en Turkije te bedreigen. Als er stappen moeten worden genomen tegen terrorische groepen, dan zullen we dat zeker doen.’

    • Dirk Wijnand de Jong