Dreigbrief voor kampbewoners Waalre na brand: jullie gaan eraan

Na de brand die het gemeentehuis van het Noord-Brabantse Waalre voor een groot deel verwoestte is een dreigbrief bezorgd bij de kampbewoners in de gemeente. “Jullie gaan eraan. Eigen schuld”, staat in de brief die door Omroep Brabant online is gezet.

Fragment van de dreigbrief voor kampbewoners Waalre. Bron Omroep Brabant.

Na de brand die het gemeentehuis van het Noord-Brabantse Waalre voor een groot deel verwoestte is een dreigbrief bezorgd bij de kampbewoners in de gemeente. “Jullie gaan eraan. Eigen schuld”, staat in de brief die door Omroep Brabant online is gezet.

Bewoners en verschillende media wezen na de aanslag op het gemeentehuis in de richting van het kamp, schrijft persbureau Novum vanochtend. Vorige maand had de burgemeester een aanvaring met de kampbewoners toen hij hen kwam informeren over de plannen van de gemeente met hun kamp. Een dag later volgde een politie-inval, waarbij zeshonderd kilo aan grondstoffen voor synthetische drugs in beslag werd genomen.

De schrijver van de dreigbrief maakt zichzelf niet bekend, “anders steken jullie mijn huis ook aan als er niemand is”. De bewoners van het woonwagenkamp hebben de brief gisteravond op een informatiebijeenkomst overhandigd aan burgemeester Henri de Wijkerslooth. Op de bijeenkomst praatten gemeente, politie, justitie en brandweer de inwoners bij over de laatste stand van zaken.

Lees hieronder de volledige tekst van de dreigbrief:

“Hallo, kampvolk. Ik hoop dat iemand van jullie dit kan lezen, zal wel niet want jullie zijn zeker allemaal analfabeet. Dat krijg je ervan als je niet naar school gaat. Iedereen in het dorp weet wat jullie doen. Gestolen spullen, grote bakkes in de Wolderse Wever en overal wietplantages op het kamp. Niemand zegt daar iets van, maar deze keer hebben jullie jezelf genaaid. Alle bewoners van Aalst-Waalre willen jullie nu weg hebben en dat gaat lukken nu, vuil smerig kutvolk. Ik ga niet zeggen wie ik ben anders steken jullie mijn huis ook aan als er niemand is. Stelletje zielige kutkampers. Maar jullie gaan opflikkeren hier stom kutvolk. Iedereen in het dorp haat jullie. Ze zouden jullie, vies smerig kutkamp moeten aansteken. Jullie gaan eraan. Eigen schuld. Ik zou de Shellpomp in Waalre ook aansteken want jullie staan met die VW Golf en VW Bora ook op video. Stomme kampers.”

Burgemeester vindt dat wijzen van kampbewoners moet stoppen

De kampbewoners wilden volgens Omroep Brabant dat de burgemeester de brief voorlas, maar dat gebeurde niet. De Wijkerslooth zei vorige week donderdag al dat er een einde moet komen aan de beschuldigingen aan het adres van de woonwagenbewoners. Gisteren zei hij volgens de omroep dat “wijzen naar de kampbewoners net zo onacceptabel is als wat er met het gemeentehuis gebeurd is”.

    • Pim van den Dool