Colorado-schutter maakte plannen schietpartij kenbaar aan psychiater

TOPSHOTS James Holmes appears in court at the Arapahoe County Justice Center July 23, 2012 in Centennial, Colorado. Holmes, 24, is accused of shooting dead 12 people and wounding 58 others at a cinema Friday in Aurora, outside Denver, as young moviegoers packed the midnight screening of the latest Batman film, "The Dark Knight Rises."AFP PHOTO/POOL/RJ SANGOSTI
TOPSHOTS James Holmes appears in court at the Arapahoe County Justice Center July 23, 2012 in Centennial, Colorado. Holmes, 24, is accused of shooting dead 12 people and wounding 58 others at a cinema Friday in Aurora, outside Denver, as young moviegoers packed the midnight screening of the latest Batman film, "The Dark Knight Rises."AFP PHOTO/POOL/RJ SANGOSTI AFP

James Holmes stuurde voor de dodelijke schietpartij in Aurora, Colorado, een aantekeningenboek met plannen „vol details over hoe hij mensen zou gaan doodmaken” naar een psychiater van de universiteit van Colorado. Dat meldde Foxnews.com gisteren. Het aantekeningenboek zou een week lang ongeopend in een postkamer gelegen hebben voordat het maandag werd ontdekt. De psychiater zou geen eerder contact hebben gehad met Holmes.

Sinds de schietpartij waarbij twaalf mensen om het leven kwamen, is de wapenverkoop in de regio flink gestegen. In de drie dagen na de schietpartij zijn de aanvragen voor antecedentenonderzoek, die nodig zijn voor het aanschaffen van een vuurwapen, met 43 procent ten opzichte van de week ervoor gegroeid. NRC