Colorado-schutter maakte plannen schietpartij kenbaar aan psychiater

James Holmes stuurde voor de dodelijke schietpartij in Aurora, Colorado, een aantekeningenboek met plannen „vol details over hoe hij mensen zou gaan doodmaken” naar een psychiater van de universiteit van Colorado. Dat meldde Foxnews.com gisteren. Het aantekeningenboek zou een week lang ongeopend in een postkamer gelegen hebben voordat het maandag werd ontdekt. De psychiater zou geen eerder contact hebben gehad met Holmes.

Sinds de schietpartij waarbij twaalf mensen om het leven kwamen, is de wapenverkoop in de regio flink gestegen. In de drie dagen na de schietpartij zijn de aanvragen voor antecedentenonderzoek, die nodig zijn voor het aanschaffen van een vuurwapen, met 43 procent ten opzichte van de week ervoor gegroeid. NRC