BNN strikt Nout Wellink voor tv-show

Nout Wellink, op wie het woord ‘zakelijk’ toch meer van toepassing is dan ‘mediageniek’, gaat samenwerken met BNN voor het programma TV Lab: The Pitch. De oud-president van De Nederlandsche Bank zal plaatsnemen in de jury en de grote winnaar van het programma aanwijzen.

In TV Lab: The Pitch krijgen jongeren de mogelijkheid om ideeën voor te dragen die kunnen helpen de economische crisis op te lossen. Honderden jongeren hebben gehoor gegeven aan de oproep om een idee in te zenden. Zes van hen zijn geselecteerd en uitgenodigd om hun idee te komen pitchen. Drie ideeën zullen worden uitgewerkt en getest op haalbaarheid. In een finale beslist Wellink vervolgens wat het beste idee is, waarna het in de praktijk uitgevoerd zal worden.

Uit reacties op internet blijkt dat niet iedereen gelukkig is met de keuze van BNN voor Wellink. Op discussiefora geven mensen aan het vreemd te vinden dat „de man die aan de wieg stond van de huidige problemen” nu is aangewezen om te oplossingen te beoordelen.

TV Lab loopt van maandag 13 augustus tot en met vrijdag 17 augustus en is een week die de publieke omroep benut om nieuwe programma’s te testen. TV Lab: The Pitch wordt op 16 augustus vanaf 22:20 uur uitgezonden.