Agenda muziek

None

Olympisch Orkest

Met het Aldeburgh World Orchestra brengt Sir Mark Elder 124 getalenteerde jonge musici uit de hele wereld samen. Hun standplaats is Londen, waar het orkest o.a. optreedt tijdens olympische evenementen, maar 27 juli staan ze ook in het Amsterdamse Concertgebouw. Op het programma staan Brittens Sinfonia da Requiem, Gustav Mahlers Adagio uit diens onvoltooide symfonische zwanenzang en de Vijfde symfonie van Dmitri Sjostakovitsj.

27 juli, 20.15 uur. Het Concertgebouw, Amsterdam. www.concertgebouw.nl

Nirwana Tuinfeest

Muziekfestival dat al 37 jaar gehouden wordt in het Brabantse Lierop. Dit jaar met optredens van o.a.

Chef’Special, The Opposites, De Heideroosjes, The Deaf en The Gathering.

3 t/m 5 augustus, Lierop. www.nirwanatuinfeest.nl

Yori Swart in Artis

Op het Prieeltje bij de flamingo’s in Artis laat Yori Swart zaterdag 28 juli haar folky popliedjes horen. De jonge zangeres en gitariste uit het Noord-Hollandse Bergen won vorig jaar met haar band de Amsterdamse Popprijs en de Grote Prijs van Nederland,

28 juli, 19.30 uur. Artis, Amsterdam. www.artis.nl

Boemklatsch

Het Haagse poppodium Paard van Troje presenteert in strandpaviljoen De Staat optredens van hiphopcollectief Boemklatsch, maar ook van Ducked Ape, DJ Wolf!Where? en Jacques de la Disque. 28 juli, Stranspaviljoen De Staat, Scheveningen. www.paard.nl

Egidius Kwartet

Van maandag 6 tot en met zondag 12 augustus is het Egidius Kwartet dagelijks om 17.30 uur in de Westerkerk in Amsterdam te vinden. De vier zangers presenteren een zomers programma getiteld Classics and Comedians, met liederen van beroemde componisten uit de Renaissance tot en met de twintigste eeuw.

De ‘classics’ zijn van onder andere Schubert, Brahms, Scott Joplin en Kurt Weill; de ‘comedians’ komen uit het repertoire van de ‘Comedian Harmonists’, beroemd in de jaren dertig van de vorige eeuw.

6 t/m en 12 augustus, 17.30 uur. Westerkerk, Amsterdam. www.egidiuskwartet.nl