Agenda diversen

Otterlo, zomer Kroller Muller Museum beeldentuin. Foto: Walter Herfst
Otterlo, zomer Kroller Muller Museum beeldentuin. Foto: Walter Herfst

Zomerparkfeest

Een vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo met meer dan honderd acts: muziek, dans, theater, mode, film, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Zo geeft zwemmer Maarten van der Weijden een lezing over doorzettingsvermogen en zijn er optredens van onder meer zanger Case Mayfield, Gers Pardoel en theatergroep Circus Treurdier.

2 aug t/m 5 aug. Julianapark, Venlo. www.zomerparkfeest.nl

Zomer in Kröller-Müller

Tijdens de Zwoele Zomeravond in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum staat het verhaal centraal. Nico Dijkshoorn draagt live voor uit de originele audiotour die hij voor het museum maakte. Hanneke de Jong & Jonas de Witte tonen hun muzikale video-installatie There Must Be Some Way Out Of Here.

En Eefje de Visser sluit de avond af met poëtische liedjes. Verder is er in de tuin een massagestoel, kun je je eigen animatiefilm maken in de Meganimator en zijn in het museum natuurlijk de lopende tentoonstellingen te bezichtigen.

28 juli, Kröller-Müller Museum, Otterlo. www.kmm.nl

Straattheater

Dit weekend geeft straattheatergroep Triplette optredens op het Canadaplein in Alkmaar. Triplette brengt circus van de jaren dertig met eenwielers en een zeven meter hoge trapeze. Met Zouzou aan de trapeze en aan de rekstok, Chouchou, een porteur die alles onder controle probeert te houden. Verder is er nog Alfred, een eenwielerman met de charme en de flair van een groot rockartiest.

za 28 juli, 20.30 uur en zo 29 juli, 14.30 uur. Canadaplein, Alkmaar. www.zomerophetplein.nl