Agenda beeldende kunst

None

Zomersalon

In Het Gemaal op Zuid in Rotterdam opent Tent 27 juli de Zomersalon. Het concept is naar voorbeeld van de beroemde negentiende-eeuwse Parijse Salon, waar schilders en beeldhouwers jaarlijks naam en faam konden maken. Ook in Rotterdam tonen professionele beoefenaars en vrijetijdskunstenaars schilderijen, foto’s en sculpturen. Zij lieten zich allen inspireren door Rotterdam Zuid.

27 juli t/m 1 sept in Gemaal op Zuid. www.tentrotterdam.nl

Present Forever

De toekomst dient zich niet aan, maar moet worden gemaakt, vinden de organisatoren van kunstplatform Fatform. Op de tentoonstelling Present Forever zijn dan ook uitsluitend nieuwe sculpturen, schilderijen en tekeningen van 55 hedendaagse Nederlandse beeldend kunstenaars te zien. De locatie is bijzonder: de werken worden gepresenteerd in een 3.000 vierkante meter ruimte van betonnen parkeergarage Klieverink in Amsterdam Zuidoost.

29 juli t/m 30 september, Parkeergarage Klieverink, Amsterdam Zuidoost. www.fatform.com

Paul Noble in Boijmans

Op de expositie Mateloos, schaamteloos, onbegrensd in Museum

Boijmans Van Beuningen zijn tekeningen te zien uit de eigen verzameling van het museum. Boijmans beschikt over een verzameling van ruim zeventigduizend bladen. Vanwege de kwetsbaarheid van de prenten zijn ze alleen in wisselende en tijdelijke tentoonstellingen te zien. Deze keer staat de surreële kwaliteit van de tekeningen centraal bij de selectie. Zo zijn er werken te zien van onder anderen Camilo de las Flores, Charlie Roberts, Peter Feiler en Ewoud van Rijn. Maar ook van Paul Noble, die dit jaar genomineerd is voor de Turner Prize. In 2014 wijdt het museum overigens

een overzichtstentoonstelling aan Noble.

t/m 30 september, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. www.boijmans.nl