De 11-jarige Liam vloog zonder paspoort naar Rome. Hier is zijn verhaal

Het 11-jarige Britse jongetje Liam Corcoran-Fort wist dinsdag op het vliegveld van Manchester zonder paspoort aan boord van een vliegtuig naar Rome te komen. In The Sun vertelt hij vandaag zijn verhaal. “Aan boord gaan was makkelijker dan het maken van m’n huiswerk”.

Foto screenshot The Sun

Het 11-jarige Britse jongetje Liam Corcoran-Fort wist dinsdag op het vliegveld van Manchester zonder paspoort aan boord van een vliegtuig naar Rome te komen. In The Sun vertelt hij vandaag zijn verhaal. “Aan boord gaan was makkelijker dan het maken van m’n huiswerk”.

Liam liep naar eigen zeggen weg bij zijn moeder op Manchester Airport om een toilet op te zoeken. Hij kon zonder dat hem ook maar iets werd gevraagd vijf checkpoints passeren. “Niemand vroeg me iets”, aldus Liam. “Het personeel lachte naar me toen ik de checkpoints passeerde”.

Omdat hij zo nodig naar het toilet moest, liep Liam door tot hij uiteindelijk in een vliegtuig naar Rome bleek te zijn beland. Eenmaal op het toilet kon hij de deur niet direct open krijgen en merkte hij dat het toestel begon op te stijgen. “Ik wilde niet met het vliegtuig”, zo zegt Liam tegen The Sun. “Ik moest alleen maar naar het toilet”.

Bekijk hieronder een korte reportage die The Sun over Liam maakte:

Moeder Liam: ik kan er met mijn hoofd niet bij

Mary, de 29-jarige moeder van Liam, dacht dat haar zoontje ontvoerd was toen ze hem kwijt was. De politie belde haar vier op later op met de volgende boodschap: “We hebben je zoon gevonden. Hij is in Rome”.

De moeder van Liam is woedend op het personeel van Manchester Airport:

“Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Hoe heeft hij zo ver door kunnen lopen zonder dat iemand hem een vraag stelde? Ik blijf maar bij mezelf denken hoe makkelijk dit zou zijn geweest voor een terrorist. Het is ongelooflijk.”

Liam werd in de lucht opgemerkt door het verbaasde passagiers en bemanningsleden. Eenmaal in Rome werd hij opgevangen door personeel van het vliegveld in Rome en de Italiaanse politie. Hij leerde naar eigen zeggen een aantal Italiaanse woordjes als ‘grazie’. Even later kon hij terug op het vliegtuig naar Manchester.

Incident Manchester komt paar dagen voor begin Spelen

Het relletje rond het beveiligingslek in Manchester komt voor de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk op een pijnlijk moment. Uitgerekend morgen beginnen in Londen de Olympische Spelen. Het is te hopen dat de duizenden beveiligers die daarbij worden ingezet iets beter opletten dan de beveiligers in Manchester. Vijf personeelsleden van Manchester Airport zijn overigens geschorst als gevolg van het incident.

    • Pim van den Dool