Ze woont tussen buitenlanders: een verrijking

Nancy (47) en Ben (51) van der Plas uit de Gaspeldoornbuurt in Eindhoven.
Nancy (47) en Ben (51) van der Plas uit de Gaspeldoornbuurt in Eindhoven.

In deze buurt wonen geen buitenlanders. Alleen een expat die nooit thuis is. Als je hun naar het buitenland vraagt, dan beginnen ze over de vakantie. Ze weten nog niet waarheen, ze kijken op weeronline.nl en rijden richting de zon. De camper staat klaar, op de oprit. Ze nemen de tent mee, hebben hun dochters meer ruimte.

Ben van der Plas (51) is geen man voor drie weken strand. Even is goed. Dan iets nieuws. Liefst met spanning en avontuur. Hij verzint, zijn vrouw Nancy (47) doet mee. Zo lang hij zijn plan voor een zeiltocht langs de Griekse en Turkse kust maar niet uitvoert. Al is het daar prachtig, zeezeilen vindt ze eng. Ze is bang dat de boot omslaat als zij in de hut ligt te slapen.

Ze werken allebei hard. Hij als bedrijfskundig adviseur, reist door het hele land. Zij als kinderergotherapeute. Vakanties zijn belangrijk. Even alles loslaten. Even samen met het gezin. Ze willen Michelle (14) en Vera (12) bijzondere ervaringen meegeven. Die hebben ze dan maar mooi in hun zak. Ze doken en zagen apen in Indonesië. Ze bekeken resten van de oorlog in Vietnam.

Nancy zou graag een keer naar Nepal gaan met z’n vieren. Rugzakken op, wandelschoenen aan. Lopen. Ze twijfelen over de meisjes. Genieten die wel van wandelen? Michelle gaat graag naar een camping met groot zwembad. Nepal lijkt haar ook bijzonder.

Ze gaan vaak weekendjes weg. Zweefvliegen in Zeeland. Parachutespringen op Texel. Ook wel gewoon kamperen. Als Ben iets geks bedenkt, doen ze het.

Soms denkt Nancy: het zal toch niet waar zijn? Zoals die keer dat er een luchtballon landde op het grasveld voor hun huis. Het was hun trouwdag. Ze dacht: het zal toch niet waar zijn. En stapte in.