Voetbalnieuws

AC Milan wil Arjen Robben hebben en is bereid 20 miljoen euro voor de aanvaller neer te leggen, aldus de Franse sportkrant L’Équipe. De Oranje-international verlengde onlangs nog zijn verbintenis bij Bayern München. Hij staat nu tot de zomer van 2015 onder contract in Zuid-Duitsland. Milan is bezig zijn selectie drastisch te vernieuwen. De Rossoneri verkochten de afgelopen weken Thiago Silva en Zlatan Ibrahimovic aan Paris Saint Germain. Met de verkoop van dat duo besparen de Italianen de komende twee seizoenen 150 miljoen euro. Novum

Alexander Büttner (23) wil via een arbitragezaak afdwingen dat hij weer mag meetrainen met de A-selectie van Vitesse. „Ik heb, denk ik, het recht om te trainen met het eerste. Ik ben de beste speler geworden afgelopen seizoen en heb altijd honderd procent mijn best gedaan”, verklaarde Büttner tegen Omroep Gelderland. De speler leek Vitesse te gaan verlaten voor Southampton. Die transfer ketste echter af, volgens Vitesse omdat een derde partij plotseling een deel van de tranfersom wilde hebben. Sindsdien is Büttner verbannen naar het tweede team. Novum

Voetbalclub Red Bull Salzburg heeft de tweede voorronde van de Champions League op blamerende wijze verlaten. De Oostenrijkse club van David Mendes da Silva speelde over twee wedstrijden met 4-4 gelijk tegen de Luxemburgse dwerg Dudelange. De uitwedstrijd werd met 1-0 verloren en thuis kwamen de Oostenrijkers niet verder dan 4-3 winst. Doordat de Luxemburgers meer uitdoelpunten hebben gescoord, gaan zij naar de volgende ronde. NRC