‘Schutter Colorado stuurde plan schietpartij naar psychiater’

James Holmes, de verdachte van de dodelijke schietpartij in de Century 16-bioscoop in Aurora, zou een aantekeningenboek met daarin plannen voor zijn bloedbad hebben opgestuurd naar een psychiater. Foto AFP / RJ Sangosti

James Holmes stuurde voor de dodelijke schietpartij in Aurora, Colorado, een aantekeningenboek met plannen “vol details over hoe hij mensen zou gaan doodmaken” naar een psychiater van de universiteit van Colorado, meldt FOXNews.com.

Het aantekeningenboek zou een week lang ongeopend in een postkamer gelegen hebben voordat het afgelopen maandag werd ontdekt, schrijft FOXNews op basis van een bron bij de politie van Aurora.

Maandag ontving een pyschiater van de faculteit geneeskunde van de universiteit van Colorado, waar Holmes studeerde, een pakketje waarvan gedacht werd dat het van de vermeende schutter Holmes afkomstig was. Daarop werden politie en FBI-agenten naar de psychiater gestuurd voor onderzoek, schrijft FOXNews. Het pakketje bleek toen niet van Holmes te zijn.

Pakketje lag week ongeopend in postkamer universiteit Colorado

Bij nader onderzoek in de postkamer van de faculteit vond de politie wel een ander pakketje geaddresseerd aan de psychiater, waarop het adres van Holmes als afzender stond, aldus de politiebron tegenover FOXNews. Een tweede politiebron zegt tegenover FOXNews dat er vervolgens een bevelschrift is uitgevaardigd om het pakketje open te kunnen maken.

“Binnenin het pakketje zat een aantekeningenboek vol details over hoe [Holmes] mensen zou gaan vermoorden. Er waren tekeningen van wat hij zou gaan doen - tekeningen en illustraties van de slachting.”

De psychiater zou niet eerder contact hebben gehad met Holmes, volgens FoxNews.

Verhaal nog niet bevestigd door politie Aurora

Persbureau Reuters heeft nog geen bevestiging kunnen krijgen van de politie in Aurora of het verhaal daadwerkelijk klopt.

De 24-jarige James Holmes wordt verantwoordelijk gehouden voor de dodelijke schietpartij in de Century 16-bioscoop in Aurora, waarbij twaalf mensen omkwamen en 58 mensen gewond raakten. Holmes werd maandag officieel aangeklaagd voor meervoudige moord.

    • Judith Laanen