Opnieuw topdrukte op stranden

Het strand van Zandvoort stroomde gisteren vol met mensen die een dagje van de zon wilden genieten. Foto NRC / Thomas Bokeloh

De Nederlandse stranden kunnen ook vandaag rekenen op topdrukte. Veel zonliefhebbers trekken er net als maandag en gisteren weer op uit om de dag aan de kust door te brengen. Met de files valt het voorlopig mee.

In populaire badplaatsen als Zandvoort, Scheveningen, Hoek van Holland en Bergen lieten de eerste badgasten zich al vroeg zien. De wegen naar de kust liepen pas rond half twaalf uur goed vol, liet een woordvoerder van de ANWB weten aan persbureau Novum. Vooral op de A58 voor de Vlaketunnel richting de Zeeuwse stranden is het net als gisteren opnieuw druk. Over twee files verspreid staat er ruim vijftien kilometer.

Ook op de wegen naar de Noord- en Zuid-Hollandse kust staan enkele kilometers lange files. De toevlucht naar verkoeling zou volgens de woordvoerder nog duren tot half één. “Dan heeft iedereen inmiddels wel zijn handdoekje gespreid.”

Extra treinen en gratis pendelbusssen voor vervoer naar strand

De ANWB en de politie raden strandgangers aan om het openbaar vervoer te pakken. De NS zet op de trajecten richting Zandvoort en Hoek van Holland meer materieel in. “Dat komt neer op een extra treinstel”, aldus een woordvoerder. In Noordwijk worden vandaag en morgen gratis strandpendelbussen ingezet.

Twitter avatar ANWB ANWB Het is weer druk op de wegen naar de stranden. #N57 #A58 en richting Scheveningen. Tip: Slim naar het strand http://t.co/XgAk37X2

Strandtenthouders: het komt nog goed met deze zomer

De Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand (NVSN) denkt dat het mede door de zonnige week “nog goed komt deze zomer”. Een strandtent heeft jaarlijks zo’n dertig mooie dagen nodig. Nu zitten ze, ondanks het slechte weer van de afgelopen maand, ongeveer op de helft.

Aan de Nederlandse kust wordt het woensdag zo’n 23 graden. De temperatuur loopt in het binnenland verder op naar mogelijk 29 graden in het zuidoosten. Het RIVM waarschuwt vandaag voor de sterke straling van de zon, zonkracht 7. De kans op verbranding is daardoor extra groot.

    • Pim van den Dool