Echt te gekke Emperor ravioli

Soms kom je een recept tegen, dat is zo übercool. Echt te gek. Zo gaaf, super kikken, extreem vet. Zo mieters, dope, awesome, mega-apentietengeil. Daar moet je niet te veel woorden aan vuil maken. Het is ook nogal een lang recept. We maken: Emperor ravioli. Het recept is voor een kilo pastadeeg. Dat is veel

Soms kom je een recept tegen, dat is zo übercool. Echt te gek. Zo gaaf, super kikken, extreem vet. Zo mieters, dope, awesome, mega-apentietengeil. Daar moet je niet te veel woorden aan vuil maken. Het is ook nogal een lang recept. We maken: Emperor ravioli.

Het recept is voor een kilo pastadeeg. Dat is veel meer dan nodig is voor negen ravioli’s, maar het is fijner om veel te maken voor de verhoudingen. Het deeg blijft in de koelkast zeker vier dagen goed. Je kunt het ook invriezen in kleine porties.

Meng het meel goed. Zet 250 gram opzij. Maak van de overgebleven 750 gram een berg op het aanrecht met een kuil in het midden. Los het zout op in een beetje warm water. Klop zeven eieren los en doe in de kuil met een eetlepel olijfolie. Roer voorzichtig met twee vingers in het kuiltje tot het deeg begint samen te komen. Voeg een klein beetje water toe. Kneed met de muizen van je handen tot een mooi glad deeg. Het mag een tikje elastisch zijn, maar niet plakkerig.

Herhaal deze stappen met de overige 250 gram meel, maar dan met twee eieren, de inktvisinkt en naar verhouding iets meer water. Het zwarte deeg moet straks aan de andere pasta plakken dus moet juist wel iets plakkerig zijn. Gebruik hiervoor bij voorkeur latex handschoenen. Pak beide deegballen strak in met plasticfolie en zet een uur weg in de koelkast.

Leg de plakken parmaham zonder elkaar te raken tussen twee siliconen matjes 20 minuten in een oven van 180 graden. Meng de mascarpone met de peterselie, basilicum, een flinke kneep citroensap, zout en peper. Doe in een spuitzak.

Vanaf hier moet je snel werken, anders droogt de pasta uit. Rol 250 gram van het witte deeg uit met de pastamachine. Leg het weg onder twee theedoeken tegen het uitdrogen. Rol 60 gram van het zwarte deeg uit en maak er met het opzetstuk van de pastamachine spaghettini van. Drapeer de spaghettini kunstzinnig over de vellen blank deeg en haal ze nog eens door de pastamachine (zonder opzetstuk). Dat ziet er leuk uit!

Snij het vel doormidden zodat je twee even lange rechthoeken hebt. Bestrijk één ervan met eigeel. Spuit op het ingestreken vel cirkels mascarpone, met genoeg ruimte ertussen dat je het vel in gelijke vierkanten kan snijden (ca. 12 bij 12 cm). Er zouden er ongeveer negen op moet passen. Doe in elk cirkeltje een eidooier en dek af met het andere vel. Zorg dat er geen lucht in de ravioli zit. Snij ze los van elkaar.

Kook de ravioli in kokend water een paar minuten tot de eidooier begint te stollen, check dit af en toe met de vingers. Serveer een ravioli per persoon als tussengerecht met een plak krokante parmaham en een botersaus met gehakte hazelnoten.

Emperor ravioli

500 g durummeel (00)

500 g semolina (1)

18 eieren

4 tl zout

olijfolie

6 g inktvisinkt

150 g mascarpone

10 g parmezaanse kaas

9 plakken parmaham

2 el peterselie, fijn

2 el basilicum, fijn

1 citroen

    • Joël Broekaert