Dit boek kan schadelijk zijn voor de luchtwegen

Lezen kan ongezond zijn. De Spaanse ridderheld Don Quichot draaide nog door na het lezen van teveel suffe vroegmoderne ridderromannetjes, maar de duidelijkste gezondheidsrisico’s zijn aan een wel heel apart pocketboek verbonden. Het bureau Pereira & O’Dell uit San Francisco ontwierp het boek Rolling Words: Smokeable Songbook, zo meldt de trendblog Springwise. In het pocketboekje zijn

Lezen kan ongezond zijn. De Spaanse ridderheld Don Quichot draaide nog door na het lezen van teveel suffe vroegmoderne ridderromannetjes, maar de duidelijkste gezondheidsrisico’s zijn aan een wel heel apart pocketboek verbonden.

Het bureau Pereira & O’Dell uit San Francisco ontwierp het boek Rolling Words: Smokeable Songbook, zo meldt de trendblog Springwise.

In het pocketboekje zijn de liedteksten opgenomen van de Amerikaanse rapper Snoop Dogg. De teksten zijn gedrukt op speciaal voor het boek ontwikkeld vloeipapier: ‘Kingsize Slim Rolling Papers’.

De vellen in de pocket kunnen tabak en ander rookmateriaal dragen. Van de rug van het boek is speciaal voor de gelegenheid een strijkvlak gemaakt. Het enige wat een gebruiker nog nodig heeft is tabak en een lucifer.

Het is nog niet duidelijk of het boekje ook echt in productie zal worden genomen. Een gelimiteerde editie behoort op dit moment tot de mogelijkheden.

Nu is roken, en dus dit boek, slecht voor de gezondheid. Maar inkt verbranden is dat helemaal. Ook daar hebben de ontwerpers een stokje voor gestoken. Geen normale inkt voor dit boekje: de inkt die is gebruikt is niet giftig.

    • Roderick Nieuwenhuis