Rode Kruis biedt hulp in asbestwijk Utrecht

De Stanleylaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is afgesloten. Een medewerker vann een asbestonderzoeksbureau maakt een foto in een portiek van een niet afgesloten straat achter de Stanleylaan.
De Stanleylaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is afgesloten. Een medewerker vann een asbestonderzoeksbureau maakt een foto in een portiek van een niet afgesloten straat achter de Stanleylaan. De Stanleylaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is afgesloten. Een medewerker vann een asbestonderzoeksbureau maakt een foto in een portiek van een niet afgesloten straat achter de Stanleylaan. Foto Maarten Hartman / Hollandse Hoogte

Het Rode Kruis gaat de geëvacueerde bewoners in de Utrechtse wijk Kanaleneiland helpen. Vrijwilligers bieden op de vier opvanglocaties bijstand aan. Dat laat de hulporganisatie vandaag weten.

De bewoners kunnen bij het Rode Kruis onder meer terecht voor vragen of een gesprek. Ook worden activiteiten in de hotels georganiseerd en wordt er voor spullen gezorgd.

In Kanaleneiland geldt voor 185 woningen een ontruimingsadvies nadat er asbest werd gevonden in portieken en op balkons. Ongeveer driehonderd mensen wordt gevraagd een ander onderkomen te zoeken. De meeste mensen zijn ondergebracht bij familie of vrienden. De rest is opgevangen in hotels.

Het asbest was vrijgekomen bij werkzaamheden aan een verouderde flat aan de Stanleylaan. De gemeente maakte zondagmiddag bekend dat de kankerverwekkende stof was ontdekt.

    • Marije Willems