Zij zijn er (toch) klaar voor: Boonen en Clijsters

De Belgische renner Tom Boonen en zijn landgenoot tennisster Kim Clijsters zijn hersteld van hun blessure en doen mee aan de Spelen.

Rotterdam. Wielrenner Tom Boonen doet mee aan de olympische wegwedstrijd in Londen. De Belgische kampioen brak twee weken geleden een rib bij een valpartij in de Ronde van Polen, waardoor zijn deelname aan de Spelen onzeker was. De 31-jarige Boonen startte zaterdag in de Ronde van Wallonië om koersritme op te doen en zichzelf te testen.

De olympische wegrace wordt zaterdag verreden. Voor België doen behalve Boonen ook Philippe Gilbert, Greg van Avermaet, Stijn Vandenbergh en Jurgen Roelandts mee.

Boonens landgenoot Kim Clijsters is ook op tijd fit voor ‘Londen’. De tennisster is zo goed als hersteld van de buikspierblessure die haar de afgelopen weken parten speelde. „Ik heb hard getraind en heb me goed laten verzorgen. Fysiek ben ik klaar om te beginnen”, zegt ze op haar site.

Clijsters speelde begin deze maand voor het laatst, ze verloor toen in de vierde ronde van Wimbledon van de Duitse Angelique Kerber. „Mijn grootste probleem was dat ik veel pijn had toen ik bij de opslag kracht moest zetten. Nu gaat het veel beter met de buikspieren. Ik ben al een week voluit aan het serveren.”

Op het gras van de All England Club, waar ook Wimbledon wordt gespeeld, verwacht de 29-jarige Clijsters geen fysieke problemen. De nummer 36 van de wereld laat wel de openingsceremonie in Londen aan zich voorbijgaan. „Waarschijnlijk moet ik de dag erop spelen en dan valt het echt niet te combineren.” Donderdag is de loting van het olympische tennistoernooi. Novum