Wim Muller (61) van Wimpies Prijzenpaleis

None

Voor de hoeveelste keer staat u hier? „We komen hier al 42 jaar, met tussenpozen.”

Wat vindt u van de Tilburgse kermis? „Het is niet meer zo mooi als vroeger. De auto mag ik niet meer in de buurt parkeren, ik mag mijn eigen openingstijden niet meer bepalen. Ik krijg er soms de zenuwen van. Maar het is natuurlijk wel een mooie kermis. Je doet je best om jezelf te onderscheiden in Tilburg. Zo kun je alleen bij mij een tv winnen. Zo’n prijs geef je minder snel weg op een dorpskermis.”

Waarom staat u op de kermis? „Mijn vader had al een rad van avontuur. In de jaren zeventig ben ik voor mezelf begonnen met een andere attractie. Maar het rad past bij mij. Als speaker zorg je voor gezelligheid. Daar komen mensen op af. En het is leuk als ze een jaar later terugkomen en zeggen: ha, Wimpie staat er weer!”