Weer

Bijna heel Europa baadt in zonneschijn en dat geldt ook voor de komende dagen. Dat gebeurt onder invloed van een tweetal hogedrukgebieden. Een eerste schuift momenteel van boven Polen Wit-Rusland in. Een tweede exemplaar ontstaat morgen boven Schotland en Ierland. Het echt warme weer met ten minste 25 graden vinden we morgen tot in het binnenlandse deel van Zuid-Zweden. Heet wordt het vanaf delen van Polen, Duitsland, Zuid-Engeland en delen van de Benelux met temperaturen tot dicht bij 30 graden. Zuid-Frankrijk, Spanje, Portugal en Griekenland halen morgen ook weer ruim 35 graden in het binnenland. Alleen boven Oostenrijk en plekken in de Balkan en Italië strekken zich enkele onweersbuien uit.

In Nederland is het wat minder warm, met tot en met vrijdag maxima van 24 tot 30 graden. Die tropische 30 graden wordt soms net even bereikt in het zuidoosten, het noordwesten kent de iets lagere waarden. Op de stranden draait de wind soms naar richtingen van zee, maar het blijft er fraai en aangenaam.

Bij dit alles is het overwegend zonnig. Vrijdagavond arriveren vanuit het zuiden onweersbuien, waarna het weekend koeler maar zeker niet helemaal zonder zon verloopt.