Voetbalnieuws

Tobias Sana komt naar Ajax. De 23-jarige aanvaller van IFK Göteborg zal deze week een driejarig contract tekenen bij de landskampioen. Omdat Sana een aflopend contract heeft, hoeft Ajax slechts een kleine transfersom te betalen. De vleugelspeler kwam 96 keer uit voor de Zweedse club en scoorde tien keer.

Bayern München heeft interesse om Nigel de Jong over te nemen van Manchester City. De Duitse club zou al geïnformeerd hebben bij de Engelse club. De Jong speelde al eerder in de Bundesliga, van 2006 tot 2009 stond hij onder contract bij Hamburger SV.

RKC Waalwijk heeft de Franse aanvaller Richard Barroilhet vastgelegd. De negentienjarige jeugdinternational tekent voor een seizoen met een optie voor nog een jaar nadat hij tijdens een stage indruk had gemaakt bij de club. De in Engeland geboren Barroilhet komt over van Fulham en was RKC aanbevolen door Fulham-trainer Martin Jol, ooit werkzaam bij RKC.

FC Sion moet zich er bij neerleggen: de club speelt geen Europees voetbal. Het hooggerechtshof in Zwitserland wees het beroep tegen de uitspraak van sporttribunaal CAS, dat oordeelde dat Sion terecht was uitgesloten van deelname aan de Europa League, van tafel. Sion werd door de UEFA geweerd vanwege het opstellen van zes niet-speelgerechtigde spelers. Nu is de zaak definitief gesloten.

Feyenoord speelt de uitwedstrijd tegen Dynamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League definitief op dinsdag 31 juli (20.00 uur). De return is een week later, op 7 augustus.