Vechtsporter Badr Hari is nu officieel verdachte

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet vechtsporter Badr Hari officieel als verdachte van mishandeling.

Rotterdam. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de 27-jarige kickbokser uit Amsterdam officieel als verdachte te beschouwen nadat er in korte tijd een tweede aangifte van mishandeling tegen hem is gedaan.

De aangifte komt van Jeroen van den Berg, een van de eigenaren van de Amsterdamse club Air. Hij zou vorig jaar in zijn club door Hari in elkaar zijn geslagen en daarbij meerdere tanden hebben gebroken. Van den Berg zou in eerste instantie geen aangifte hebben gedaan, op voorwaarde dat Hari zich nooit meer in de club zou vertonen.

Eerder deze maand deed reisondernemer Koen Everink aangifte van mishandeling door Hari. Hij zou tijdens het dancefeest Sensation, van 7 op 8 juli, door onder anderen Hari zijn geslagen en geschopt in een skybox van de Amsterdam Arena. Hij liep daarbij ernstig letsel op. Daarna doken verschillende verhalen op over eerdere mishandelingen waar Hari bij betrokken zou zijn geweest.

Volgens dagblad De Telegraaf had de politie de afgelopen dagen contact met getuigen en mogelijke slachtoffers die zeggen eerder door Hari te zijn mishandeld. Een aantal overweegt alsnog aangifte te doen. De politie zou ook beschikken over een foto van een andere verdachte in de zaak-Everink. De recherche zou verwachten op korte termijn Hari en diens partner Estelle Cruijff, die ook in de Arena aanwezig was, te verhoren. NRC