‘Syrische ambassadeur Cyprus overgelopen naar oppositie’

In de buurt van Aleppo, waar vandaag voor de vierde dag op een rij zware gevechten waren, brandt een poster met een afbeelding van de Syrische president Assad.
In de buurt van Aleppo, waar vandaag voor de vierde dag op een rij zware gevechten waren, brandt een poster met een afbeelding van de Syrische president Assad. Foto AFP / Bulent Kilic

De Syrische ambassadeur in Cyprus is overgelopen naar de oppositie. Dat meldt persbureau AFP op basis van de Arabische zenders Al-Jazeera en Al-Arabiya.

Het zou de tweede keer zijn dat een hoge Syrische diplomaat het regime van Assad de rug toekeert. Twee weken geleden liep de Syrische gezant in Irak al over.

‘Gevechtsvliegtuigen ingezet bij gevechten Aleppo’

In de Syrische stad Aleppo, de tweede stad van het land, woedde vandaag voor de vierde dag op rij een hevige strijd tussen het Syrische regeringsleger en rebellen van de oppositie. BBC-journalist Ian Pannell, aanwezig in Aleppo, meldt dat Syrische regime gevechtsvliegtuigen heeft ingezet bij de strijd in de stad. Het zou de eerste keer zijn dat gevechtsvliegtuigen zouden zijn ingezet in het Syrische conflict, aldus Pannell.

Twitter avatar BBCiPannell ianpannell Fighter jets have bombed eastern #Aleppo city. A significant escalation and perhaps the first time they’ve been used in #Syrian conflict.

Volgens het Syrisch Observatorium, een organisatie die vanuit Londen het aantal doden bij het conflict probeert bij te houden, vielen er vandaag in Aleppo zestien dodelijke slachtoffers. In totaal zouden er vandaag zeventig mensen om het leven zijn gekomen in Syrië.

    • Lex Boon