Schutter James Holmes wacht mogelijk doodstraf voor 'Aurora'

De vermoedelijke dader van de dodelijke schietpartij in een bioscoop in een voorstad van de Amerikaanse stad Denver is gisteren voorgeleid. De 24-jarige James Holmes verscheen ongeschoren in de rechtszaal en met oranje geverfd haar. Holmes had een verdwaasde blik in zijn ogen en zijn hoofd knikte af en toe. Tijdens de korte zitting zei hij niets. Over een week moet hij weer voor de rechter komen en krijgt hij de formele aanklacht tegen zich te horen. De ex-student wordt verdacht van een schietpartij tijdens de nachtpremière van de nieuwste Batman-film in het stadje Aurora. Bij het bloedbad kwamen twaalf mensen om en raakten 58 gewond. Volgens de politie weigert Holmes aan het onderzoek mee te werken. Het is nog volstrekt onduidelijk wat hem dreef. Bij de doorzoeking van de met valstrikbommen volgestouwde flat van Holmes vond de politie onder meer een Batman-masker. Holmes wordt sinds zijn aanhouding vrijdag in afzondering gehouden. Openbare aanklagers overwegen de doodstraf te eisen, maar laten dat nog afhangen van hun beraadslagingen met de nabestaanden van de slachtoffers. Novum