‘Pedagogische opleiding mag pedo blijven weigeren’

Nederlandse universiteiten mogen de toenmalige secretaris van de inmiddels ontbonden pedopartij PNVD blijven weigeren. Het Europees Hof van de Rechten van de Mens gaat zijn klacht niet inhoudelijk beoordelen. Zijn verzoekschrift is vorige week niet-ontvankelijk verklaard. Dat laat de pedofiel, Norbert de Jonge, weten aan persbureau Novum.

De Jonge was naar het Hof gestapt om afwijzingen van verschillende universiteiten aan te vechten. Hij had geprobeerd zich bij de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Leiden aan te melden voor een pedagogische studie, maar werd steeds geweigerd vanwege zijn openlijke pedofilie.

Het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs stelde de universiteiten in het gelijk. Daarop besloot De Jonge naar het Europees Hof te stappen.

    • Marije Willems