NotW: acht aangeklaagd

Het openbaar ministerie in Londen heeft Andy Coulson, Rebekah Brooks en zes andere oud-medewerkers van de krant News of the World vanmorgen officieel beschuldigd van het hacken van voicemails. Het is een volgende stap in het geruchtmakende afluisterschandaal dat grote ophef heeft veroorzaakt in de Britse samenleving.

De affaire noodzaakte Rupert Murdoch tot het sluiten van News of the World. Coulson, oud-directeur van de kranten van Murdoch en ex-perschef van de Britse premier Cameron, en Rebekah Brooks, protegee van Murdoch, riskeren een gevangenisstraf van twee jaar of een boete. Zij kunnen ook worden aangeklaagd voor belemmering van de rechtsgang. Daarop staat een straf van maximaal zeven jaar cel.

Het schandaal betrof onder meer het afluisteren van voicemails van acteurs. De meeste ophef veroorzaakte de inbraak in de voicemailbox van het verdwenen – en naar later bleek vermoorde – meisje Milly Dowler. Haar ouders putten hoop uit het feit dat haar voicemail was afgeluisterd, maar dat had een journalist van News of the World gedaan.