Man met samoerai-staart

None

Wie: Steven Elbers (29) regisseur bij Artcore

Wat: Rastastaart, in vier strengen, met ingevlochten pony.

Waar: Appelsap, muziekfestival, Amsterdam

„Vroeger had ik cornrows (red. vlechten) tot over mijn schouders. Ik was echt zo’n hiphopper. Als m’n haar niet gevlochten was, liep ik met een enorme knot door het huis. In 2010 heb ik het kort geschoren. Mijn beste vriendin is haarstyliste en die had bedacht dat ik zo’n samoeraiknotje moest. Ik was mijn haar regelmatig, maar daarna kam ik het nooit uit. Zo zijn die strengen ontstaan.

„Het is een natuurverschijnsel, dus ik scheer ze niet af. En, waarom zou je hetzelfde kapsel nemen als iedereen? Ik denk dat het ook helpt in mijn werk. Je bent herkenbaar. Ik maak videoclips en commercials. We hebben net de nieuwe clip van de Opposites afgerond, Slapeloze Nachten. Het is de eerste Nederlandse muziekvideo in 3D. Hij is een week exclusief in 3D te zien op de Nintendo 3DS en vanaf vrijdag ook in 2D op YouTube.

„Mijn zonnebril heb ik gekocht bij Hype op de Haarlemmerdijk voor 110 euro, tweeëneenhalf jaar geleden. M’n neusring heb ik zo’n drie maanden geleden laten zetten. Pijn? Pijn is relatief. De tunnels door mijn oorlellen deden meer pijn. Dat komt omdat mijn rechteroorlel stroever is dan de linker. Op het werk zeiden ze er niets van, dus ging ik steeds een gaatje groter. Mijn ouders hebben me altijd geleerd dat je eerst voor jezelf moet kunnen zorgen voor je gekke dingen doet. Nu heb ik mijn baan en mijn huisje, nu mag het.

„French Montana, ga ik straks zeker zien. Dat is een Amerikaanse rapgroep met heel veel blingbling. Ik vind dat fascinerend. Net als motorrijders op Harley Davidsons, die doen net even iets anders. Ik heb best een Hollandse opvoeding gehad, heel bescheiden. Misschien dat het me daarom juist trekt.”

    • Rolinde Hoorntje