Kortkolom binnenland

Curaçao onderzoekt dood kinderen in bad

Willemstad. De autoriteiten op Curaçao stellen een onderzoek in naar de dood van een zesjarige tweeling in een badkuip van een strandhotel. De Belgische moeder van de meisjes is in verwarde toestand aangetroffen. De 35-jarige vrouw is ter observatie opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, aldus justitie op het eiland. Medewerkers van het hotel zagen de vrouw zondagavond naakt de zee in gaan. Zij haalden haar naar de kant en waarschuwden de autoriteiten. De politie vond daarop de twee meisjes levenloos in de badkuip op haar kamer. (Novum)

Elf woningen ontruimd in Schiedam om gevel

Rotterdam. De bewoners van elf huizen in Schiedam kunnen hun woning niet meer in. De gemeente Schiedam laat weten dat de huizen zaterdagnacht zijn ontruimd omdat een deel van de gevel is losgeraakt. De bewoners hebben gisteren te horen gekregen dat ze de komende dagen nog niet kunnen terugkeren. De gemeente vindt het niet veilig om het gebied rondom de Parkweg te betreden, omdat er mogelijk nog stenen loszitten. Tot nu toe is niemand gewond geraakt. De getroffen Schiedammers mogen onder begeleiding een aantal spullen uit hun huizen halen. Andere huizen in hetzelfde complex worden in de komende weken gecontroleerd door een bouwkundig inspecteur van de gemeente. (Novum)

OM eist 19 jaar cel voor moord om erfenis

Den Haag. Justitie in Den Haag heeft gisteren in hoger beroep negentien jaar cel geëist tegen een 49-jarige vrouw uit Heerhugowaard. Ze wordt ervan verdacht haar rijke echtgenoot te hebben laten vermoorden. Het slachtoffer werd in 1999 doodgeschoten in Rotterdam. Justitie gaat ervan uit dat de vrouw tot twee keer toe opdracht heeft gegeven tot de moord, met als motief de erfenis van de man. De vrouw werd in 2000 al aangehouden, maar toen was er onvoldoende bewijs om haar te vervolgen voor de moord. Ze verhuisde met haar nieuwe man naar Costa Rica. Die liet nadat het huwelijk was stukgelopen in 2006 aan Peter R. de Vries en de rechtbank in Rotterdam weten dat de vrouw achter de moord zat, waarna de zaak werd heropend. (Novum)

‘Gemeentehuis Waalre niet compleet verloren’

Waalre. Het gemeentehuis van Waalre is door de brand van vorige week niet zodanig beschadigd dat het gebouw verloren is. Dat heeft een schade-expert die het gemeentehuis heeft geïnspecteerd gisteren verklaard tegenover Omroep Brabant. De precieze schade aan het monumentale gebouw is moeilijk vast te stellen. De gevels zouden er nog relatief goed uitzien. De schade zou wel in de miljoenen euro’s lopen. De werkgever van de schade-expert, bureau Von Reth, wil niet ingaan op de uitspraken. De gemeente Waalre kon de inschatting evenmin bevestigen. De burgemeester liet eerder weten dat de gemeente goed verzekerd is. (Novum)

Ontsnapte wurgslang in Ter Apel nog zoek

Vlagtwedde. Een boa constrictor die zaterdagmiddag is ontsnapt uit een woning in Ter Apel (gemeente Vlagtwedde) is nog altijd zoek. De politie is samen met experts een zoekactie gestart, liet de gemeente gisteren weten. Hoe de wurgslang van ongeveer tweeënhalve meter kon ontsnappen is onduidelijk. Volgens de gemeente is het beest niet gevaarlijk voor mensen en is er geen reden om ongerust te zijn. Mensen die de slang zien, wordt gevraagd de politie te waarschuwen. De eigenaar van de slang is volgens RTV Noord teruggekeerd van zijn vakantie om te helpen zoeken naar zijn huisdier. (Novum)