Kijktips

Films

An Unfinished Life.

Lasse Hallström, 2005, VS/Duitsland). Boer Einar (Robert Redford, met stoppelbaardje) heeft de dood van zijn zoon nog niet verwerkt. Op een dag staat zijn ex-schoondochter Jean (Jennifer Lopez) op de stoep van zijn boerderij in Wyoming, op de vlucht voor haar nieuwe echtgenoot. Einar houdt Jean verantwoordelijk voor het overlijden van zijn zoon. Het ontvangst is dan ook niet erg hartelijk. Ook met Morgan Freeman. BBC 1, 00.50-02.35u.

Informatief

The secret life of crocodiles.

Tweedelige documentaire. Krokodillen doden jaarlijks zo’n duizend mensen. Om meer over de dieren te weten te komen, duikt Ben Fogle, samen met wetenschappers, letterlijk onder in de wereld van deze roofdieren. In deel 1 zwemt hij in Botswana met nijlkrokodillen. Canvas, 18.00-19.00u.

Puberruil Xtra.

Twee pubers ruilen tijdelijk van leven. In deze aflevering Davy en Gijs. Davy werkt ieder weekend op de kermis. Gijs heeft sinds zijn achtste een lichamelijk beperking en zit daarom in een rolstoel. Ned.3, 21.20-21.50u.

Sport

Studio Sportzomer: De vrouw en de Spelen.

Mart Smeets kijkt met voormalige olympische sporters Jolanda Keizer (atletiek), Elsemieke Havenga (hockey) en Conny van Bentum (zwemmen) terug op hun prestaties. Ned.1, 22.50-23.45u.

Amusement

Band of brothers.

Tiendelige oorlogsserie van Steven Spielberg en Tom Hanks over de belevenissen van een Amerikaanse compagnie paratroepers tijdens de Tweede Wereldoorlog. De reeks won onder andere zes Emmy Awards. Easy Company probeert het dorpje Foy nabij Bastogne te veroveren op de Duitsers, maar verliest daarbij veel manschappen. Afl.7: The Breaking point. Canvas, 22.00-23.25u.